Vi sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda NVDB's webbplats godkänner du detta.

NVDB på karta och NVDB dataleverans ersätter NVDB på webb

NVDB på webb ersätts av NVDB på karta och NVDB dataleverans

Trafikverket arbetar med att ta fram modernare webbapplikationer NVDB på karta och NVDB dataleverans som kommer att ersätta NVDB på webb.

För leverantörer till NVDB, genom avtal och inloggning, kommer NVDB på webb ersättas av NVDB dataleverans och användare som har avtal med Trafikverket får vända sig till Indatastöd för att söka behörighet på nytt.

Utbildningar för interna användare på Trafikverket sker under veckorna 10-12 och för externa användare utanför Trafikverket via webbinarier vecka 12. Inbjudningar till utbildningarna har kommit via mail från Indatastöd.
För er som inte kan delta eller vill ha en repetition så kommer det finnas möjlighet att delta via webbinarier under vecka 17.

NVDB på webb kommer finnas kvar som ett tittskåp under en övergångsperiod men det går inte att skicka in ärenden fr.o.m. vecka 14.

Under april kommer Trafikverket byta ut IT-lösning för ajourhållning av NVDB och kommer då stänga ner tjänsten under en övergångsperiod.
NVDB på karta och NVDB dataleverans kommer inte påverkas utan är i bruk under övergångsperioden.
Däremot kommer vi inte att kunna hantera inskickade ärenden i samma takt som vanligt under den här tiden. De ärenden som ej hinns med hamnar i en kö och åtgärdas efter bytet av IT-lösning.

Informationen på NVDB.se uppdateras löpande, så bevaka den.

Har ni frågor om NVDB på webb eller våra nya webbapplikationer hör gärna av er till NVDB-verksamheten.