Vi sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda NVDB's webbplats godkänner du detta.

RSS-flöde

Prenumerera på nyheter samt information om oplanerade driftstörningar i vår it-miljö genom våra RSS-flöden. Listan nedan visar vilka flöden vi har:

nvdb.se - nyheter

nvdb.se - aktuella driftstörningar

För att lägga till RSS-flödet i din RSS-läsare eller e-postprogram behöver du url-adressen (länken) till det RSS-flöde du vill prenumerera på. Högerklicka och kopiera länken till den RSS-läsare som du använder, för mer information se nedan.

RSS står för Really Simple Syndication och är ett standardformat för att leverera olika sorters nyheter. För att kunna prenumerera på vårt RSS-flöde behöver du ett program som hämtar information i RSS-format.

RSS-läsare
Det finns appar, tjänster på Internet och e-postprogram kan användas som RSS-läsare. För surfplattor och mobiltelefoner finns det flera program för RSS och dessa hittar du genom att söka på "RSS" i din appbutik.

Tidigare användes vanliga webbläsare som RSS-läsare men de flesta har nu tagit bort stödet för RSS då det finns specifika appar och tjänster för RSS.

Beroende på vilket program du väljer som RSS-läsare så fungerar det på olika sätt att läsa RSS-flöden.

E-postprogram med RSS
Om du använder ett e-postprogram som RSS-läsare visas oftast uppdateringar i RSS-flödet som ett nytt meddelande och du blir aviserad när det kommer en nyhet. OBS! För att använda e-postprogram för RSS behöver du oftast kopiera adressen till RSS-flödet från webbläsarens adressfält och ange detta i e-postprogrammet när du lägger till RSS-flödet.

Webbläsare med RSS
Om du använder en webbläsare som stöjder RSS sparas RSS-flödet som ett bokmärke eller favorit. För att se uppdateringar i RSS-flödet behöver du klicka på bokmärket för att surfa till flödet. 

Om RSS-flödet visas som en XML-text som är svår att tyda har din webbläsare inte stöd för RSS.