Vi sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda NVDB's webbplats godkänner du detta.

RSS-flöde

Prenumerera på nyheter samt information om oplanerade driftstörningar i vår it-miljö genom våra RSS-flöden:

nvdb.se - nyheter

nvdb.se - aktuella driftstörningar

RSS står för Really Simple Syndication och är ett standardformat för att leverera olika sorters nyheter. För att kunna prenumerera på vårt RSS-flöde behöver du ett program som hämtar information i RSS-format.

RSS-läsare
Vissa webbläsare och e-postprogram kan användas som RSS-läsare. För surfplattor och mobiltelefoner finns det flera program för RSS och dessa hittar du genom att söka på "RSS" i din appbutik.

Beroende på vilket program du väljer som RSS-läsare så fungerar det på olika sätt att läsa RSS-flöden.

Webbläsare med RSS
Om du använder en webbläsare sparas RSS-flödet som ett bokmärke eller favorit. För att se uppdateringar i RSS-flödet behöver du klicka på bokmärket för att surfa till flödet. Vissa webbläsare saknar inbyggd RSS-läsare t.ex. Microsoft Edge och Chrome. När det gäller Chrome och den nya versionen av Edge, även kallad Edge Chromium kan ett tillägg installeras för att RSS-flöden ska kunna läsas.

E-postprogram med RSS
Om du använder ett e-postprogram som RSS-läsare visas oftast uppdateringar i RSS-flödet som ett nytt meddelande och du blir aviserad när det kommer en nyhet. OBS! För att använda e-postprogram för RSS behöver du oftast kopiera adressen till RSS-flödet från webbläsarens adressfält och ange detta i e-postprogrammet när du lägger till RSS-flödet.