Vi sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda NVDB's webbplats godkänner du detta.

Nya Lastkajen tillgänglig

Lastkajen är en webbaserad applikation där företag och privat personer kan beställa och hämta Sveriges väg- och järnvägsdata.

Från och med idag finns nya Lastkajen tillgänglig. Den nya applikationen nås via länk från startsidan för nvdb.se och Hämta data på Lastkajen.

Både gamla och nya Lastkajen kommer att finnas tillgängliga under en period fram till slutet av april, för att ni som idag använder gamla Lastkajen ska ha möjlighet att registrera er som användare i den nya applikationen och skapa era beställningar på nytt innan gamla Lastkajen avvecklas.

I nya Lastkajen finns det möjlighet att både ladda ner färdiga datapaket och göra egna beställningar. De egna beställningarna kan laddas ner för t.ex. ett län eller en kommun men det finns även möjlighet att rita en egen beställningsyta m.h.a. kartan. En annan nyhet är att det nu är möjligt att göra egna beställningar i formatet Geopackage samt att de färdiga länsfilerna med vägdata finns att hämta i formaten, Geopackage, File GeoDB och Shape.